Kategoriat
Tapahtumia

Sukukokous 2022

Viides sukukokous ja sukuseuran 10-vuotisjuhla pidettiin 20.-21.08.2022 Äänekosken Suolahdessa. Varsinaisia osallistujia oli 23 sekä lisäksi muutama luennoitsija. Iloisia jälleennäkemisiä oli jälleen hauska kokea, mutta osallistujia oli valitettavan vähän siihen nähden, että kyse oli sukuseuran 10-vuotisjuhlasta.

Lauantain ohjelmassa oli ensiksi sääntömääräinen sukukokous 13:00-15:15. Sen kulku oli vakiintuneen käytännön mukainen. Tulevien kahden vuoden toimintasuunnitelman pääteemana oli jatkaa sukuhistoriakirjaprojektia.

Alun perin sukukirjan piti olla valmis kesän loppuun mennessä vuonna 2022. Sukututkimusta on hidastanut se, että vain noin kymmenkunta Holopaista on teettänyt laajan isälinjan DNA-tutkimuksen FamilyTreeDNA.com yrityksellä. Ainakin kahden sukuhaaran osalta puuttuu DNA-tulokset täysin. Tutkija Ari Kolehmainen toivoo, että mahdollisimman moni sukuseuran jäsen teettäisi isälinjan DNA-tutkimuksen. Neuvoja saa Väinö Holopaiselta tai Kari Holopaiselta.

Sukukirjaprojektille annettiin jatkoaikaa yksi vuosi eli kirjan pitäisi olla valmis 2023 kesän lopussa.

Yhdistyksen tiedottaminen päätettiin muuttaa tapahtumaan pääsääntöisesti www-sivujen ja Facebook-ryhmän kautta. Jäsenkirjeet ja muut jäsenille lähetettävät tiedotteet päätettiin jatkossa lähettää ensisijaisesti sähköpostilla. Perinteistä kirjepostia päätettiin lähettää vain sellaisille sukuseuran jäsenille, jotka eivät käytä sähköisiä medioita.

Sukuseuran www-sivut eivät ole päivittyneet kovinkaan usein. Päätettiin, että Markku Holopainen tutkii mitä www-sivujen osalta olisi järkevintä ja taloudellisinta tehdä. Markku tekee hallitukselle ehdotuksensa www-sivujen päivittämisestä. Hallitus päättää sen jälkeen miten edetään.

Kokouksessa huomautettiin myös, että joillakin jäsenillä on jäsenmaksuja maksamatta ja kehotettiin jäseniä viipymättä hoitamaan jäsenmaksunsa kuntoon.

Lauantai-iltapäivällä vietimme hauskaa yhteistä aikaa Kansantalolla ja sen pihapiirissä keskustellen vapaamuotoisesti.

Lauantai-iltana vietimme hauskan ohjelmallisen illan ruokailuineen Kansantalolla. Ruoka oli hyvää, ohjelma oli viihdyttävää ja seura oli
mukavaa. Suuret kiitokset paikallisille Holopaisten sukuseuran jäsenille erinomaisista järjestelyistä.

Sunnuntaina aamupäivällä kävimme Kansantalolla vapaamuotoista keskustelua sukulaisten kesken. Sitten pidettiin 10-vuotissukujuhla samassa paikassa.

Sukujuhlassa kuulimme mielenkiintoisen juhlapuheen, jonka piti historian lehtori, tutkija ja tietokirjailija Kari Perälä. Aiheena oli Äänekosken Suolahden sukuhaaran esi-isä Simo Holopainen. Jo Simon isä Matti Pekka Holopainen tuli 1920-luvulla Savosta Laukaaseen, mutta hänen poikansa Simon rooli oli hyvin merkittävä Äänekosken/Suolahden kunnanvaltuutettuna, paikallisena vaikuttajana ja monen tärkeän asian edistäjänä.

Kuulimme myös sukututkija Ari Kolehmaisen esitelmän Holopaisten
sukututkimusprojektin nykytilasta. Sukukirjaprojekti etenee hitaasti. Vielä tarvitaan lisää isälinjan DNA-testejä, jotta saisimme kaikki sukuhaarat tutkittua ja kirjan laatimista haittaavat epävarmuustekijät poistettua.

Arpajaisten tuotto oli merkittävä. Kiitokset Karille erinomaisista arpajaispalkinnoista.

Seuraava sukukokous päätettiin pitää vuoden 2024 kesällä Leppävirralla tai Varkaudessa. Kari Holopainen valmistelee asiaa hallitukselle.